0
De Akkerwinde is een kleinschalige organisatie voor begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking en/of een autismespectrumstoornis. De organisatie is gekoppeld aan de boerderij met bedrijfstype akkerbouw van de familie Boonman, aan de Lageweg 6 Nisse. Ook is er een samenwerking met kinderopvang Windekind, aan de Lageweg 8 Nisse. De Akkerwinde en Windekind liggen in het Nationaal Landschap “Zak van Zuid-Beveland” dichtbij het mooie dorpje Nisse.
Doelgroep: Verstandelijke beperking, Autisme
Geplaatst in Zeeland

Omschrijving

Doelgroep: Verstandelijke beperking, Autisme
Keurmerk: HKZ Kwaliteitskeurmerk

Omschrijving

De Akkerwinde is een kleinschalige organisatie voor begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking en/of een autismespectrumstoornis. De organisatie is gekoppeld aan de boerderij met bedrijfstype akkerbouw van de familie Boonman, aan de Lageweg 6 Nisse. Ook is er een samenwerking met kinderopvang Windekind, aan de Lageweg 8 Nisse. De Akkerwinde en Windekind liggen in het Nationaal Landschap “Zak van Zuid-Beveland” dichtbij het mooie dorpje Nisse. Op beide locaties komen kinderen en (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking en/of een autismespectrumstoornis voor dagbesteding en zaterdagopvang. Het is ontstaan als particulier project en op 22 augustus 2001 officieel geopend door gedeputeerde van zorg, dhr. G. de Kok van de provincie Zeeland.

Duidelijkheid en zelfstandigheid
Duidelijkheid en zelfstandigheid zijn voor De Akkerwinde belangrijke aandachtspunten. Door de omgeving te verduidelijken en (be)grijpbaar te maken voor de deelnemers, kunnen zij in deze omgeving zo zelfstandig mogelijk functioneren:

  • Iedere deelnemer heeft op zijn/ haar niveau een dagschema/ programma.
  • Voor iedere ruimte is aangegeven welke activiteit er plaatsvindt.
  • Er is verduidelijking in tijd (bijv. door middel van een jaarkalender, weekkalender).
  • Voor iedere werk- leeractiviteit is op meerdere niveaus een werkschema en/of werkorganisatie beschikbaar.
  • Er zijn duidelijke regels en afspraken over gedrag.
  • Om de omgeving te verduidelijken, wordt o.a. gebruik gemaakt van foto’s, tekeningen, pictogrammen, woordbeelden, teksten.


Bezoek website:
http://www.de-akkerwinde.nl
 

Lageweg 6, 4443 RE Nisse, Nederland