4
4.0 van de 2 stem(men)
‘t Bonte erf is een kleinschalige, groene zorglocatie waar dagbesteding en begeleiding in huiselijke sfeer wordt geboden aan mensen die speciale begeleiding/zorg nodig hebben. Onder kleinschalig verstaan wij maximaal 5 tot 6 deelnemers per dag op ons rustige, veilige en overzichtelijke erf.
Doelgroep: Verstandelijke beperking
Geplaatst in Noord-Holland

Omschrijving

Doelgroep: Verstandelijke beperking
Keurmerk: Meerdere keurmerken

Omschrijving

’t Bonte erf is een kleinschalige, groene zorglocatie waar dagbesteding en begeleiding in huiselijke sfeer wordt geboden aan mensen die speciale zorg nodig hebben. Wij bieden dagbesteding aan kinderen en jongeren met en zonder een verstandelijke beperking en/of met een aandoening als autisme en AD(H)D of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Maar ook mensen met een psychiatrische aandoening zijn welkom. ’t Bonte erf streeft naar een harmonieuze groepssamenstelling.

’t Bonte erf is gericht op persoonlijke benadering en biedt de deelnemers een stabiele en veilige omgeving waarin rust, ruimte, contact met mens en dier en in de buitenlucht zijn in een natuurlijke omgeving centraal staan. Op deze manier leren de kinderen en jongeren op een prettig en praktische manier over belangrijke vaardigheden zoals het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, meer zelfvertrouwen, herkennen van de eigen comfortzone en het bewaken van eigen grenzen. Regels en afspraken worden individueel afgesproken, en consequent gehanteerd en nageleefd, zodat er duidelijkheid wordt gecreëerd voor de deelnemers. Duidelijkheid zorgt voor een veilig gevoel en dat is wat ik wil bieden op ’t Bonte erf om kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Kinderen weten waar ze aan toe zijn en wat er van ze verwacht wordt, waardoor wordt er een harmonische groepssamenstelling ontstaat met respect voor elkaar.

Alle dieren participeren mee doordat ze los lopen op het erf. Hierdoor staan kinderen in nauw contact en kunnen ze veel leren over dieren maar ook over zichzelf. Ik geloof erin dat niet alleen de paarden, maar dat ieder dier een therapeutische meerwaarde heeft op de ontwikkeling van kinderen. Gedrag van kinderen dat wordt gespiegeld door een dier, geeft herkenning en inzicht en een aanzet tot verandering.

Naast de verzorging van de dieren doen we ook andere activiteiten als naar het bos of strand gaan, wandelen met de pony, spelletjes (zowel bordspelletjes, als spelletjes buiten met en zonder de paarden etc.) Op deze manier kunnen kinderen hun energie kwijt maar leren ze bijvoorbeeld ook met elkaar iets doen, samen te werken, communiceren, omgaan met winst en verlies en de eigen grenzen aan te geven . Denk aan een spel als verstoppertje, maar ook samen iets maken van zand of een hut in het bos dragen op vele facetten bij aan de ontwikkeling van de deelnemers.

Wij van ’t Bonte erf zien iedere deelnemer als individu en proberen iedereen in zijn of haar ontwikkeling te laten groeien. Wij voldoen aan de ISO 9001-norm en beschikken over het Zoönose-keurmerk.Bezoek website:
http://www.bonte-erf.nl/
 

Westerduinweg 12A, 1755 LE Petten, Nederland