0
In 1995 zijn wij gestart met een boerderijcamping, onder onze eigen familienaam Huismans. Dit zijn wij gestart vanuit onze liefde voor contact met mens en dier. Destijds waren er ook nog 60 fokzeugen aanwezig op het bedrijf, wat in die tijd al een klein agrarisch bedrijf was. Ook in die periode werden de boeren genoodzaakt een moeilijke keuze te maken, groeien of stoppen met het boerenbedrijf.
Doelgroep: Geen specifieke doelgroep
Geplaatst in Brabant

Omschrijving

Doelgroep: Geen specifieke doelgroep
Keurmerk: Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen

Omschrijving

In 1995 zijn wij gestart met een boerderijcamping, onder onze eigen familienaam Huismans. Dit zijn wij gestart vanuit onze liefde voor contact met mens en dier. Destijds waren er ook nog 60 fokzeugen aanwezig op het bedrijf, wat in die tijd al een klein agrarisch bedrijf was. Ook in die periode werden de boeren genoodzaakt een moeilijke keuze te maken, groeien of stoppen met het boerenbedrijf. Uiteindelijk is er gekozen om te stoppen met de varkens, het groeien paste niet in onze visie van 'prettig boeren'. Wij gingen ons volledig richten op de boerderijcamping.

De boerderijcamping was destijds in opmars. Dit was voor ons een groot geluk, zeker met de komst van onze twee kinderen.

Op de camping ontmoette we veel bijzondere mensen. Deze mensen vertelde graag hun verhaal, om de last van hun schouders te verlichten. Daarnaast vroegen onze gasten of ze mee mochten helpen met de kleine karweitjes op het boerenbedrijf. Tijdens deze activiteiten was er tijd voor een praatje, vaak met een lach soms met een traan.

Zo ook Jopie, een vrouw van 72 die nog graag nuttig wenste te zijn. Wij hebben haar een schoffel gegeven en gevraagd of ze de bloemen zou willen schoffelen. Dit in ruil voor een kopje koffie en wat verse rode bieten uit eigen tuin. Dit bleek voor Jopie, maar ook voor andere gasten, precies te zijn wat ze wilden. Een ontspannen activiteit uitvoeren in een rustige omgeving. Meegaan in het ritme van de dag, in eigen tempo.

Zo is het concept 'zorgboerderij' geïntroduceerd op ons bedrijf. De bewustwording hiervan kwam voort uit het feit dat al deze gasten jaar na jaar terugkeerde om mee vakantie te vieren en mee te helpen op het bedrijf.

Deze gast maakte ons bewust van onze kracht, waardoor we besloten hier kleinschalig mee verder te gaan. Nu ontvangen we sinds 1 oktober 2007 zorgvragende mensen, waarbij we samen zorgen voor een nuttige dagbesteding.

Deze kleinschaligheid is onze grote kracht, hierdoor kunnen we inspelen op ieders individuele wensen. Mensen die hier graag willen komen, moeten het gevoel hebben dat ze nuttig en nog steeds belangrijk zijn. De aanwezige dieren en de tuin, hebben een belangrijke functie in het geheel als zorgboerderij.Bezoek website:
http://www.zorgboerderijhuismans.nl
 

Nulandsestraat 6, 5391 KC Nuland, Nederland