0
We bieden een plek waar deelnemers zich prettig voelen met als belangrijke kwaliteiten: het 'normale leven', aandacht voor de deelnemer, ruimte, rust en regelmaat. We doen dat vanuit een hartelijke verbondenheid aan het Woord van God. We zijn gericht op de mogelijkheden van de deelnemers en leveren daardoor zorg op maat.
Doelgroep: Verstandelijke beperking, Psychische hulpvraag, Lichamelijke beperking, Jeugdzorg, Jongeren uit speciaal onderwijs, Dementerende ouderen, Ouderen, Autisme, Niet-aangeboren hersenletsel, Burn-out
Geplaatst in Zeeland

Omschrijving

Doelgroep: Verstandelijke beperking, Psychische hulpvraag, Lichamelijke beperking, Jeugdzorg, Jongeren uit speciaal onderwijs, Dementerende ouderen, Ouderen, Autisme, Niet-aangeboren hersenletsel, Burn-out
Keurmerk: Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen

Omschrijving

Over Buyskêrke

De boerderij ligt op een prachtige plek tussen Zoutelande en Westkapelle aan de kreek. De ruimte op de boerderij en het werken met dieren spreekt veel mensen aan. Er is altijd wel iets te doen. De dieren moeten verzorgd worden, de tuin netjes bijgehouden worden, er kan geknutseld worden met hout of ander materiaal, er worden heerlijke boterkoeken gebakken en allerlei lekkers. Schoonhouden van de dierenverblijven en de ontmoetingsruimte, sporten en andere ontspannende bezigheden. Er is voor iedereen wat te doen op zijn/haar niveau en mogelijkheden. 

 

Dagbesteding

Zinvolle dagbesteding. Dat is wat we op Buyskêrke bieden. De dag wordt ingedeeld naar de persoonlijke interesses en mogelijkheden van de deelnemers. Zomaar een greep uit wat er allemaal te doen is:

  • Dieren verzorgen
  • Werken in de kas
  • Onderhoud van erf en beplanting
  • Houtbewerking
  • Schoonhouden van dierenverblijven
  • Huishoudelijke werkzaamheden
  • Of gewoon genieten van wat er te zien is

 

Doelgroepen

Kinderen met een rugzakje, bijvoorbeeld een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, autisme, ADHD, enz.

(Jong)volwassenen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt, psychische problemen, burn-out, verstandelijke beperking, stagiaires van het SML-, SBO- en PRO-onderwijs.

Senioren, zoals dementerende ouderen en ouderen die eenzaam zijn. 

 

Werkwijze

We werken met verschillende methoden op de boerderij. 

In de dagbesteding van de kinderen en (jong)volwassenen gebruiken we onder andere de "triple-C methode" en "Geef me de 5". 

Bij de senioren maken we gebruik van de Böhm-methodiek. Dit houdt in dat we 'belevingsgerichte' zorg leveren. Bezoek website:
http://www.buyskerke.nl
 

Boudewijnskerke 5, 4374 SB Zoutelande, Nederland