0
Zorgboerderij "Tinkerstal Minous" is een kleinschalig gebeuren, in een gebied vol rust en ruimte. Wij zijn gestart met het begeleiden van jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking en/of een psychische hulpvraag op ons bedrijf. Stoornis in het autistische spectrum, ADHD, PDD-NOS, PTSS, en mensen met NAH of een burn-out. Dit houdt in dat er gemiddeld tot 10 mensen werkzaam zijn. Zorgboerderij minous biedt dagbegeleiding vanuit een therapeutisch klimaat.
Doelgroep: Verstandelijke beperking, Psychische hulpvraag, Jeugdzorg, Jongeren uit speciaal onderwijs, Ouderen, Langdurig werklozen, Autisme, Niet-aangeboren hersenletsel, Burn-out
Geplaatst in Groningen

Omschrijving

Doelgroep: Verstandelijke beperking, Psychische hulpvraag, Jeugdzorg, Jongeren uit speciaal onderwijs, Ouderen, Langdurig werklozen, Autisme, Niet-aangeboren hersenletsel, Burn-out
Keurmerk: Geen keurmerk

Omschrijving
Doelgroep: psychische hulpvraag,verstandelijke beperking,jeugdzorg,Autisme, NAH,burn-out,ouderen
Keurmerk: Lid BEZINN / Paletzorg (KMS)

Omschrijving

Zorgboerderij Minous is een kleinschalig gebeuren, in een gebied vol rust en ruimte. Wij begeleiden jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking en/of een psychiatrische hulpvraag op onze zorgboerderij. Stoornis in het autistische spectrum, ADHD, PDD-NOS, PTSS, en mensen met NAH of een burn-out. Dit houdt in dat er gemiddeld tot 10 mensen werkzaam zijn. 

Samen met ouders van de jongeren wordt gewerkt aan een veilig en prettig leefklimaat, gericht op stabiliteit en een optimale ontwikkeling van de deelnemers op de boerderij. Onze zorgactiviteiten staan nauw verwant aan de natuur en de zorg voor onze dieren. Dat vinden wij belangrijk. De ruimte en alle dieren op de boerderij bieden veel mogelijkheden voor leuke en leerzame activiteiten en (groene) maatschappelijke initiatieven. Onze paarden maken deel uit  van de begeleiding die wordt gegeven aan elke deelnemer.

Hierbij wordt gestreefd naar een diervriendelijke omgang en verzorging van allerlei dieren op dit bedrijf. Op onze boerderij zijn we als een familie. Alles kan, maar niets moet en er is totaal geen tijdsdruk. Uitgangspunt is dat de individuele inbreng van elke werknemer belangrijk is. Het gaat niet om de hoeveelheid werk, maar om de inzet waarmee een bijdrage wordt geleverd. Iedereen is gelijk bij ons en we vormen 1 grote familie.

Visie

 

Binnen onze zorgboerderij wordt een veilig kader gecreëerd voor onze cliënten. Dit is belangrijk! Door cliënten duidelijkheid, vertrouwen en beleving te geven, voelen ze zich snel op hun gemak. Daarnaast worden cliënten aangesproken op hun mogelijkheden, maar altijd vanuit een werkproces. Alle werk, dat wordt gedaan door onze cliënten, is waardevol voor het bedrijf en dus stimulerend. Ze doen echt werk waardoor ze gemotiveerd zijn om te werken. Het niveau maakt hierbij niet uit omdat we in staat zijn om onze werkzaamheden zo te differentiëren dat cliënten van elk niveau kunnen participeren. Als we in deze fase met de cliënt zijn beland, kunnen we allerlei zaken aanpakken sturen, aan of afleren of werken aan persoonlijke ontwikkeling. Er heerst een sfeer van openheid waardoor de cliënt zich welkom, veilig en vertrouwd voelt op de boerderij. Dit komt de ontwikkeling van de cliënt ten goede en er ontstaat hierdoor een goede “werksfeer”. Ons doel is om iedereen dat krijgt wat hij/zij nodig heeft om zinvol en waardig te kunnen leven. En zo op een goede en normale manier hun bijdrage kunnen leveren in onze samenleving. Normen en waarden leren kennen. Het zelfvertrouwen geven om te kunnen deelnemen in onze samenleving.
 
 
                                               Onze doelstelling is het bevorderen van het 'samen doen' gevoel.

 

 

EMDR

Wij geven op onze zorgboerderij ook EMDR. Dit wordt gedaan door een gecertificeerd psycholoog/EMDR therapeut

 

Wij zijn Lid BEZINN - Boer en Zorg in Noord Nederland en Paletzorg (KMS keurmerk)

Erkend WTZi ( ministerie volksgezondheid,welzijn en sport)

 

 Bezoek website:
http://www.zorgboerderijminous.nl
 

Jan Oldenburgerstraat 118, 9663 RW Nieuwe Pekela, Netherlands